Uzzini par aktuālo Zemgale Facebook

 




    Aktuāli

Aktuāli

Rundāles pilī apmeklētājiem piedāvā piedalīties orientēšanās spēlē
Adrese Rundāles pils
Telefons 63962274; 25421366
E-pasts pr@rundale.net
Piedāvājums No 2015.gada februāra vidus pils apmeklētājiem ir iespēja piedalīties orientēšanās spēlē. Kasē saņemto lapu ekskursijas gaitā jāaizpilda, attēlos redzamajiem fragmentiem pierakstot telpas nosaukumu, kurā tie redzami.


No 2015.gada februāra vidus pils apmeklētājiem ir iespēja piedalīties orientēšanās spēlē. Kasē saņemto lapu ekskursijas gaitā jāaizpilda, attēlos redzamajiem fragmentiem pierakstot telpas nosaukumu, kurā tie redzami.

Dažu gadu garumā uzsāktais un veiksmīgi attīstītais izglītojošais process ir rosinājis pils apskati pilnveidot un piesaistīt dažādas auditorijas. “Uzdevums ir pavisam vienkāršs un šādā veidā mēs vēlamies, lai cilvēki vairāk pievērš uzmanību dažādām detaļām nevis vienkārši izskrien cauri pilij, kā mēdz darīt daļa apmeklētāju,” stāsta Apmeklētāju apakalpošanas nodaļas speciālists Kristaps Zēbergs.

Šoreiz orientēšanās lapā attēlotie fragmenti ir izvēlēti pilnīgi nejauši, taču nākotnē plānots izveidot vairākas tematiskās orientēšanās spēles.  Pirmo  reizi līdzīga spēle izmēģināta 2014.gada Dārza svētkos, kur svētku apmeklētāji bija aicināti saņemt orientēšanās lapu, atbildēt uz jautājumiem un atrast dažādus augus dārza bosketos. Spēlē piedalījās ap 100 dalībnieku un tā guva atsaucību apmeklētāju vidū. Šogad, jūnija beigās, Dārza svētkos atzīmējot rožu dārza desmitgadi, piedāvāsim piedalīties aizraujošā orientēšanās spēlē par rozēm.

Izmantot iespēju piedalīties orientēšanās spēlē parādes zāļu un parādes apartamentu kompleksā aicināts ikviens muzeja apmeklētājs, taču īpaši aicinām to darīt rudens-ziemas sezonā, arī tagad, pavasarī, kad pilī organizēto grupu apmeklējums vēl nav tik liels un ir iespēja ekspozīciju uzmanīgi izpētīt.

Orientēšanās spēle pieejama ikvienam apmeklētājam, iegādājoties biļeti muzeja apskatei.

Informāciju sagatavoja:

Ruta Bemberga

Rundāles pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste

63962274; 25421366

E-pasts: pr@rundale.net






 Jaunie Asociācijas biedri:

Ores apartamenti 

 Blankenfeldes muiža

 Jaunjelgavas novads

Saukas dabas parks

 

Balso par Zemgales TOP objektiem
Rundāles pils:
Tērvetes dabas parks:
Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis:
Bauskas pils:
Kokneses pils:
Krustpils pils:



Pēdējās izmaiņas:
2017-01-05

      

©Bauskas rajona Tūrisma Asociācija. Zemgales tūrisma asociācija. Izstrādāts: 101.lv