Uzzini par aktuālo Zemgale Facebook

 




    Aktuāli

Aktuāli

Bauskas pils muzejā notiks kokļu kvarteta “Kārta” koncertprogramma „Baroka pērļu virkne”
Adrese Bauskas pils muzejs, Pilskalns, Bauska
Telefons 371 63923793; 371 20011880
E-pasts bauska.pils@gmail.com
Piedāvājums Koncerts „Baroka pērļu virkne” kokļu ansambļa „Kārta” un solistes Lāsmas Melderes Šestakovas atskaņojumā ir neparasts projekts, jo sevī apvieno eiropiešiem tik iemīļoto un pazīstamo baroka mūziku ar latviešu tautas instrumentu kokli, ko būs iespēja dzirdēt jaunās stilistiskajās krāsās un kas noteikti būs pārsteigums daudziem.
Cena Biļetes cena: 5,- EUR
Darba laiks 2015.gada 31.oktobris, plkst. 16.00


Sestdien, 31. oktobrī, Bauskas pils muzejā notiks kokļu kvarteta “Kārta” koncertprogramma „Baroka pērļu virkne”, sākums plkst. 16:00.

 

Koncerts „Baroka pērļu virkne” kokļu ansambļa „Kārta” un solistes Lāsmas Melderes Šestakovas atskaņojumā ir visai neparasts projekts, jo sevī apvieno eiropiešiem tik iemīļoto un pazīstamo baroka mūziku ar latviešu tautas instrumentu kokli, ko būs iespēja dzirdēt jaunās stilistiskajās krāsās un kas noteikti būs pārsteigums daudziem. Koncertā būs iespēja dzirdēt gan pasaulē labi zināmu autoru – Pahelbela, A. Vivaldi, G. Telemana un A. Skarlati – baroka mūzikas pērles, gan mazāk pazīstamu komponistu H.F. Bībera un G.B. Fontana skaņdarbus. Kokļu sidrabainais skanējums savijoties kopā ar baroka vijoles samtaino tembru, ievedīs klausītāju krāsainajā un bagātīgajā baroka mūzikas pasaulē.

Kokļu ansamblis „Kārta” savos 32 pastāvēšanas gados daudzkārt sevi parādījis kā profesionālu kolektīvu, iegūstot godalgotas vietas Republikas un arī starptautiskos konkursos. Kokļu kvartets „Kārta” savas pastāvēšanas laikā realizējis daudz interesantu projektu, popularizējis kokli un Latvijas kultūru gan Latvijā, gan tālu aiz valsts robežām. Tas ir viens no vadošajiem kokļu ansambļiem, kas regulāri iegūst godalgotas vietas kokļu ansambļu skatēs un konkursos Latvijā un arī ārpus tās. 


Kokļu kvarteta „Kārta” mākslinieciskā vadītāja ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docente, Rīgas reģiona kokļu ansambļu virsdiriģente Māra Vanaga. Kvarteta dalībnieki ir profesionāli izglītoti mūziķi:

Dace Cerbule – solo kokle, Dace Bleikša – solo kokle, basa kokle, Inese Rasa – basa kokle, Gita Andersone – solo kokle un Ieva Lapšāne – solo kokle.

 

 

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280 vai e-pastu: bauska.pils@gmail.com Rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30 min. pirms pasākuma.

Biļetes cena: 5,- EUR

Sīkāka informācija pieejama mājas lapā: www.bauskaspils.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Justīne Zaķe
Bauskas pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste

Kontakti:
bauska.pils@gmail.com
Tālr.: 63923793






 Jaunie Asociācijas biedri:

Ores apartamenti 

 Blankenfeldes muiža

 Jaunjelgavas novads

Saukas dabas parks

 

Balso par Zemgales TOP objektiem
Rundāles pils:
Tērvetes dabas parks:
Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis:
Bauskas pils:
Kokneses pils:
Krustpils pils:



Pēdējās izmaiņas:
2017-01-05

      

©Bauskas rajona Tūrisma Asociācija. Zemgales tūrisma asociācija. Izstrādāts: 101.lv