Uzzini par aktuālo Zemgale Facebook

 




    Aktuāli

Aktuāli

Bauskas pilī skatāma dekoratīvo akmens kalumu kolekcijas un gobelēnu izstāde
Adrese Bauskas pils muzejs, Pilskalns, Bauska
Telefons + 371 63923793; +371 20011880
E-pasts bauska.pils@gmail.com
Internetā www.bauskaspils.lv
Piedāvājums Bauskas pilī apmeklētājiem atklātas divas izstādes: dekoratīvo akmens kalumu kolekcija un tekstilmākslinieces Edītes Pauls - Vīgneres gobelēni.
Cena Iztādes apmeklējums: pieaugušajiem: 1,00 Eur; mācību iestāžu audzēkņiem: 0,50 Eur


Bauskas pilī apmeklētājiem atklātas divas izstādes: dekoratīvo akmens kalumu kolekcija un tekstilmākslinieces Edītes Pauls - Vīgneres gobelēni.

Bauskas pilī ilgstošā laika posmā tika veikti arheoloģiskie izrakumi, kuru rezultātā atrasta nozīmīga ēkas akmens rotājumu fragmentu kolekcija. Atjaunojot pili, arhitekti izmantojuši akmens kalumu rezultātus projektējot parādes kāpnes portālu un kamīnus.

Aplūkojot pils telpas un fasādi, daļu no oriģinālajiem fragmentiem ir iespējams ieraudzīt atjaunotajā pils interjerā un parādes portālā. Izstādē eksponētie akmens fragmenti papildina priekšstatu par pils dekoratīvās apdares daudzveidību.

Svarīgi interjera elementi bija ne vien akmenī kaltie kamīni, bet arī sienas rotājumi, tajā skaitā arī gobelēni. Pirmā Latvijā zināmā gobelēnu manufaktūra darbojās 17.gadsimtā Mežotnē Kurzemes hercoga galma vajadzībām. Edīte Pauls – Vīgnere ir mūsdienu tekstilmāksliniece, kura prot apvienot senatnīgās tradīcijas ar 20.gs. dažādām mākslas tendencēm.

Izstādē eksponēti darbi no LNMM krājuma, kuros atspoguļota ne vien dabas tēma, kas cauri vijas mākslinieces daiļradei piecu gadu desmitu garumā, bet arī arhitektūras un kultūras mantojuma simboli.






 Jaunie Asociācijas biedri:

Ores apartamenti 

 Blankenfeldes muiža

 Jaunjelgavas novads

Saukas dabas parks

 

Balso par Zemgales TOP objektiem
Rundāles pils:
Tērvetes dabas parks:
Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis:
Bauskas pils:
Kokneses pils:
Krustpils pils:



Pēdējās izmaiņas:
2017-01-05

      

©Bauskas rajona Tūrisma Asociācija. Zemgales tūrisma asociācija. Izstrādāts: 101.lv