Uzzini par aktuālo Zemgale Facebook

 




    Biedri, tūrisma informācija Bauskā un apkārtnē

Bauskā un apkārtnē

Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejs
Adrese Kalna iela 6, Bauska, Bauskas nov.
Telefons 63960508
E-pasts bnmuzejs@apollo.lv
Internetā www.bauskasmuzejs.lv


 

 

   

Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejs atrodas pilsētas senākās daļas centrā, Rātslaukuma malā, Kalna ielā 6 – kādreizējās „Kurzemes” viesnīcas ēkā.

Ekspozīcijā "Bauska laikā un cilvēki Bauskā 20.gadsimtā" iespējams doties vēsturiskā pastaigā pa pilsētu gadsimta garumā – iegriezties Drengera koloniālpreču veikalā, Pļavenieka fotosalonā, Jučiņa frizētavā un Kārļa Vīksnes grāmatu, rakstāmlietu un sīku preču tirgotavā, par ko savulaik teica, ka pie Vīksnes var nopirkt to, ko citur pat ar brilli neatradīsi. Baranovska kalēja darbnīcā redzams viss, kas liecina par šo kādreiz tik nozīmīgo amatu, bet, nonākot Bauskā 40.gadu sākumā, redzams, kas pilsētā notika šajā laikā. Pēckara pārmaiņas un sadzīvi atspoguļo čekista kabinets un tipisks padomju divistabu dzīvoklis.

"Piedzīvojums Bauskā 20.gadsimtā" – tāds ir īpašais piedāvājums grupām, kur var izbaudīt dažādu varu laikus pilsētā, tikties, piemēram, ar vācu bodnieku Drengeri un citiem baušķeniekiem. 

Rotaļlietu pasaule, kas ir neatņemama bērnības sastāvdaļa, vērojama ekspozīcijā „Laiks spēlēties”. Tas ir stāsts, par to, ar kādām rotaļlietām bērni spēlējušies 20.gs. Ekspozīcijā vienkopus skatāmas aristokrātiskās gadsimta sākuma salonlelles greznos tērpos, no dažādiem materiāliem gadsimta garumā gatavotas lelles un lellītes, to visu papildina miniatūru mēbeles un sadzīves priekšmeti, kā arī koka mājiņas ar miniatūru interjeriem. Savukārt par zēnu rotaļu pasauli dažādos laikos liecina automašīnas, lidmašīnas, kuģi, konstruktori, kara tehnika, plastmasas zaldātiņi un vēl daudz kas cits.

Atraktīvs pasākums ar bērnu dziesmiņām, rotaļām un citādām everģēlībām ekspozīcijā „Laiks spēlēties” ir iespējams īpašajā piedāvājumā dažāda vecuma bērnu un pieaugušo grupām.

Tautas lietišķās mākslas studijā „Bauska” var apmeklēt audēju darbnīcu, kur vērojami gan mūsdienīgi, gan seni tekstiliju darināšanas veidi. Audēju darinātie audumi sniegs priekšstatu par krāsām bagāto Zemgales etnogrāfiju, bet, ja ir vēlme, iespējams mēģināt aust pašam.

Katru mēnesi muzejā skatāmas jaunas mākslas izstādes.

Piedāvājam gida pakalpojumus muzejā, pilsētā un apkārtnē.

Sniedzam konsultācijas par Bauskas un apkārtnes vēsturi.
Vairāk informācijas var iegūt zvanot tālr. 63960506, 63960508, 63960509 vai ielūkojoties mūsu mājas lapā www.bauskasmuzejs.lv


Muzejs atvērts
Maijs–oktobris                       Novembris–aprīlis
O.–Pt. 10.00–18.00               O.–Pt. 10.00–17.00
S.–Sv. 10.00–16.00              S.–Sv. 10.00–16.00
Brīvdiena – pirmdiena          Brīvdiena – pirmdiena



Sākums | Atpakaļ | Printēt


 Jaunie Asociācijas biedri:

Ores apartamenti 

 Blankenfeldes muiža

 Jaunjelgavas novads

Saukas dabas parks

 

Balso par Zemgales TOP objektiem
Rundāles pils:
Tērvetes dabas parks:
Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis:
Bauskas pils:
Kokneses pils:
Krustpils pils:



Pēdējās izmaiņas:
2017-01-05

      

©Bauskas rajona Tūrisma Asociācija. Zemgales tūrisma asociācija. Izstrādāts: 101.lv